Presentació del projecte de Compostatge comunitari, divendres 23 de febrer a les 20:00h, a la Llar de Jubilats

 

Tríptic fortià definitiu 1Benvolguts veïns i veïnes,
L’Ajuntament i l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, us volem animar a participar a la presentació d’una iniciativa del i pel poble per tractar de forma pròpia una part dels residus que generem.

 

Actualment, és obligació de tots la separació i gestió dels residus municipals per tal de minimitzar el seu impacte ambiental i la despesa econòmica que suposa el seu tractament. Ja en aquesta línia, des del 2011, a Fortià  s’ofereix la possibilitat de realitzar compostatge a casa. A través de les diferents campanyes hem passat dels 21 compostadors  del 2014  als 50 compostadors del 2018 instal·lats a les llars del poble per tal de poder separar i autogestionar la fracció orgànica, (restes de menjar de la cuina, gespa, resta de poda de mida petita…).

 

Cal recordar que aquests veïns que tenen compostador casolà a casa obtenen una bonificació a la taxa d’escombraries de 30€ anuals ( a partir de l’exercici 2018).

 

Tanmateix, aquests 50 compostadors casolans no són suficients i alhora hi ha veïns als quals no els és possible tenir un compostador casolà. En aquest sentit, i amb l’objectiu de poder tractar la matèria orgànica que generem a les llars del municipi, l’Ajuntament de Fortià promou una prova pilot de recollida porta a porta de la matèria orgànica per tal de tractar-la mitjançant dos compostadors comunitaris més grossos  situats darrera el dispensari municipal, de manera que a totes aquelles llars que no els és possible tenir-ne un de casolà tinguin, també, una alternativa d’autogestió.

 

Mitjançant aquesta prova pilot, comprovarem si Fortià pot autogestionar la matèria orgànica que genera, si aquesta autogestió resulta viable econòmicament, i si es pot prescindir de recollir i tractar aquesta fracció fora del municipi, amb l’augment de costos que això suposaria pels ciutadans.

 

Inicialment, es preveu que la recollida porta a porta es realitzi als carrers del nucli on, a priori, no és possible l’ús de compostadors casolans:

 

C/ Canigó C/ Unió
C/Major C/del Delme
Avda Josep Pla Pl. Catalunya
Avda Teresa de Pallejà (fins Paradells) C/ Salvador Dalí

(fins avda Josep Pla)

C/del Forn Plaça de l’Església

 

Per això, us convidem a la presentació del projecte, el proper  divendres 23 de febrer a les 20:00h, a la Llar de Jubilats. Durant l’acte, en el que s’informarà amb més detall del projecte, es farà l’entrega del material (cubells i bosses compostables, calendari de recollida, etc) per fer la recollida en els domicilis on es preveu el porta a porta, es valoraran les aportacions dels veïns i es resoldran els dubtes que en puguin sorgir.

 

Comptem amb la vostra assistència!
Fortià, a 15 de febrer de 2018.

 

Tota la info a: Compostatge comunitari Fortià