SOS WC – Tovalloletes humides

EL VÀTER NO ÉS UNA PAPERERA!

L’ús creixent de les tovalloletes humides i el fet de no llençar-les al rebuig col·lapsa les clavegueres, amb el consegüent cost econòmic per a tota la població.

Les tovalloletes humides han esdevingut un residu molt perillós. I és que llençar-les al vàter és una pràctica molt estesa i contaminant. Encara que molts envasos informen que són biodegradables, algunes poden trigar més de 100 anys en desaparèixer. Al llarg del camí, es converteixen en una massa compacta que arrossega altres residus i que genera greus problemes, com canonades embussades, fet que genera un sobre cost en el manteniment de desguassos dels lavabos a l’usuari i de la xarxa de clavegueram a l’administració.

Per tot plegat, des de l’Ajuntament de Fortià us demanem una major conscienciació, perquè utilitzeu productes respectuosos amb el medi ambient i, en cas d’utilitzar tovalloletes les llenceu  al contenidor corresponent. Les nostres actuacions poden tenir efectes desastrosos tant per al nostre entorn com per la nostra butxaca.

Penseu en futur! I recordeu… el vàter no és una paperera!