El Segell de Fortià, la distinció de Fortià.

Les col·lectivitats, els pobles, necessiten forjar unes bases, uns referents, per fer-se més fortes i generar uns elements que les identifiquin. Aquests elements no només són els monuments o llocs, sinó també les persones, aquelles que han aportat el seu granet de sorra per millorar la societat on viuen. És per això que el govern municipal va tirar endavant el Segell de Fortià, un guardó que reconegués aquelles persones o entitats de Fortià que han destacat per les seves aportacions socials, professionals, polítiques o per qualsevol altre motiu que permeti identificar la seva obra vital amb el poble.

El guardó és una figura que reprodueix el segell més antic de l’Ajuntament de Fortià, datat de final del segle XVIII i principi del XIX. Aquest segell, en la darrera dècada, ha esdevingut una marca per identificar els cotxes dels fortianencs i fortianenques que corren pel món. Si bé el seu origen és molt antic, l’Isaac Ruiz Soler va ser el responsable de la difusió del segell entre tots nosaltres de mans de l’Associació de Joves de Fortià. Des del seu vessant de dissenyador gràfic, va adaptar-lo per fer samarretes i adhesius i ha esdevingut, sense voler-ho, un símbol identificable per a gran part dels veïns.


Josep Rahola i d’Espona (2018)
(Barcelona, 3 de juliol de 1918 – Fortià, 17 de gener de 2023)

El 3 de juliol de 2018, el dia que Josep Rahola feia 100 anys va rebre de les mans de l’alcalde de Fortià, Francesc Brugués el “Segell de Fortià”.

Més informació cliqueu aquí
Al següent enllaç trobareu la bibliografia en format PDF 

 


Miquel Ruiz Avilés (2019)
 (Purullena, 13 de març de 1954 – Girona, 4 de febrer de 2023)

L’11 de gener de 2019, es va entregar el Segell a en Miquel Ruiz Avilés aprofitant la seva presència a Fortià per la presentació de l’exposició Una altra manera de captar el món en homenatge a la seva carrera professional i pel seu paper des de jove en la vida social de Fortià i com ambaixador del poble arreu. La seva manera de captar la realitat el va fer capaç de transformar la seva vida, passant del món dels mercats al fotoperiodisme, professió on ha excel·lit i ha estat reconegut.

El ple municipal de 30 de març de 2023 va aprovar que l’equipament actualment anomenat Llar de Jubilats de Sant Julià i Santa Basilissa passes a dir-se Casal Miquel Ruiz Avilés. + info aquí aquí.


Més informació cliqueu aquí.


Miquel Pla Colls (2020)
(Fortià, 4 de maig de 1907 – Girona, 12 d’agost de 1939), fou un sindicalista i secretari municipal de diversos municipis.

Més informació cliqueu aquí.

 

 

 

 


Club Esportiu Fortià (2021)

 

 

 

 

 


Josep Llorens Puig (2022)