Agermanament

Foto signatura agermanament
Foto signatura agermanament

Terraube és el poble de França que està agermanat amb Fortià des de l’any 1990.

Està situat en el departament de Gers, a la regió de Midi-Pyrénées, al nord de Tolouse, a uns 35 quilòmetres d’Auch.

Des de l’inici de l’agermanament, almenys una vegada l’any, amb motiu de les festes s’han organitzat visites de l’un a l’altra municipi, on es pot apuntar tothom qui vol.

Els trets més comuns amb el nostre municipi és tots dos són petits municipis i que són bàsicament agrícoles, tot i que a causa de la seva orografia l’agricultura del poble francès és més de secà.


imagen

Terraube monumental:

El castell de Terraube
L’edifici del castell és el més notable del poble està documentat des del segle XIII, on ja apareix la família Galard com a propietària de l’antic castell, aquest es va anar modificant i renovant en funció de les necessitats dels senyors marquesos en les diverses ocupacions que va patir el poble i el mateix castell.

L’Església
Aquesta construcció substitueix la primera església cremada pels protestants, i també construïda fora dels murs del castell en el segle XVI. El principal promotor de la construcció d’aquesta nova església, datada de 1562, va ser la família Galard, i el mateix rei Louis XVI.

L’Orgue
Va ser construït el 1983/84, tot i que es tracta d’un orgue nou es va fer d’acord amb les directrius de l’època barroca. A part de tenir una sonoritat particularment original és d’una gran bellesa.
Donat que es tracta d’una peça molt estimada pels veïns del municipi, amb el qual ja s’han enregistrat tres discs, s’ha organitzat l’associació d’amics de l’orgue.
El gran promotor de la construcció d’aquest instrument va ser el conegut per tots nosaltres el Mossèn Jean Gasparotto.

Terraube culinari
És evident que si ens trobem en un poble de Gers el principal component dels guisats serà l’ànec en totes les seves varietats culinàries, cassoulette, foie de canard…

Festes
En el primer cap de setmana del mes de setembre, diades de gran festa en el poble, celebren el concurs hípic nacional, el saló d’antiquaris en el marc del Castell -, els pintors en el carrer, i la festa de l’agermanament amb Fortià.

Terraube a la xarxa
No podia faltar la pàgina web dedicada al municipi: www.terraube.com